Konsertene

Årets vakreste musikkopplevelser …

Kunstnerisk ansvarlig: Arve Tellefsen
Arve Tellefsen

Velkommen til levende Kammermusikk i Stavern og Larvik

Stiftelsen Kammermusikk i Stavern inviterer folk flest til
gode musikalske opplevelser på høyt profesjonelt nivå,
fremført i historiske rammer og miljøer mange bare kan misunne
oss her i distriktet.

Kunstnerisk ansvarlig, Arve Tellefsen, håndplukker utøvere på øverste hylle til kammermusikkdagene i Stavern og Larvik.

Fredriksvern kirke

Fredriksvern kirke i Stavern

Kirken fra 1756 er 250 år og bærer sin alder med ynde. For
her har vi å gjøre med et utsøkt eksempel på den lette, grasiøse rokokkostilen fra dengang da. Den vakre altertavlen med sine utskårede figurer og den flotte grevestolen er bygningsdetaljer å hvile øynene på mens utøverne deler sin musikkglede med oss.

Hotel Wassilioff

Selmas have på Hotel Wassilioff i Stavern

Sentral i vår spennende lokalhistorie og i det yrende kulturlivet – midt i idylliske Stavern finner du Hotel Wassilioff og de opplevelsene du bør krydre livet ditt med. Velkommen til det sjarmerende og tradisjonsrike hotellet i Stavern. Stemningen, miljøet, rammen … alt ligger til rette for at ditt opphold skal bli vellykket. Hotel Wassilioff er annerledes, og blant de 47 rom er det få som er like. Noe av det lille ekstra som gjør besøket så minneverdig, at de fleste kommer igjen, og igjen, og igjen …

Selmas have har et fint lys og inviterer til lett sommerstemning. Selmas have er meget passende oppkalt etter piken Selma i et dikt av Herman Wildenvey.

Kulturhuset Bølgen i Larvik

Kulturhuset Bølgen i Larvik

Bølgen er tegnet av arkitekt Niels Torp og har fått sitt navn etter kulturhusets karakteristiske tak. Huset har et samlet areal på over 4.500 m2.

Bølgen er et kommunalt foretak som er heleid av Larvik kommune. Bygget huser digital flerkino med fire saler. Husets storsal er en multifunksjonssal med publikumskapasitet på 550 i amfi og opp mot 800 med flatt gulv (ståkonsert). Det finnes rom for mindre konserter og oppsetninger med et mer uformelt preg. I tillegg rommer bygget et kunstgalleri på ca 300 m2. Galleriet blir drevet i samarbeid med Larvik kunstforening.

Larvik kirke

Larvik kirke

Grev Gyldenløve lot bygge Larvik kirke. Arbeidet ble startet 1674 og vigslingen fant sted 6. januar 1677. Opprinnelig ble kirken bygd i form av et langhus og kor med gravkjeller under. I 1762 fikk kirken sitt tårn. Teglsten til kirken ble tilvirket fra et eget brenneri i nærheten.

Arkitekt Grosch utformet i 1860 årene kirkens interiør som er holdt i nygotisk stil. Larvik kirke har mange kunstskatter. Maleriet «La de små barn komme til meg» av Lucas Cranac d.e, regnes som kirkens fremste klenodium. Maleriet er datert til 1550. En gedigen almissebøsse fra 1733 er plassert i våpenhuset. Altertavlen er fra 1750 årene og døpefonten i marmor ble gitt som en gave til kirken rundt 1705.

Fritzøe Hus
Innkjørselen til Fritzøe hus

Fritzøehus i Larvik

Fritzøehus er familien Treschows private bolig, beliggende rett ved Larvik by. Det ble bygget av Michael Treschow i årene 1860–63, og er i dag bebodd av Mille-Marie Treschow.

Parken rundt Fritzøehus er et inngjerdet landskapsvernområde på ca 1700 mål, hvor det finnes en stor stamme av dåhjort og en mindre stamme av muflon, samt rev, hare og grevling. Muflonen stammer opprinnelig fra Korsika.

Fredriksvern Verft, Borggården
Fredriksvern verft, Borggården

Kommandanthaven på Fredriksvern Verft i Stavern

Av de kulturhistoriske minner i vårt land, er Fredriksvern Verft særpreget og enestående i sin karakter, sterkt dansk påvirket i sin oppbygning. Kommandantboligen er en sjarmerende del av den opprinnelige 250-årige bebyggelsen på Verftet. De to fløyene danner et atrium eller en borggård der utekonsertene hittil har vært holdt. Også i år flytter vi ut i kommandantens romslige eplehave med konserten – det er virkelig mange som ønsker å få med seg denne festlige avslutningen på årets Kammermusikk i Stavern.