Musikere

2020

Musikalske lykkestunder med musikere på høyt, profesjonelt nivå

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen

er vår mest folkekjære fiolinist. Han har en særlig evne til å fengsle og kommunisere med publikum. Hans tekniske briljans, varme, vibrerende tone og intensitet har gjort ham anerkjent og elsket over hele verden. Han har spilt med verdens ledende orkestre og dirigenter og deltatt på mange internasjonale festivaler.

Prisene han har mottatt er mange og ærefulle. Han har spilt inn over 30 plater. Flere av dem har solgt til gull- og diamantplater. Bare i Norge har han solgt over en halv million CDer.

Det er en spesiell glede for Kammermusikk i Stavern at han ikke bare er utøver, men kunstnerisk ansvarlig for Kammermusikkdagene våre.

Oslo
Kammermusikk Festival »
og Arve
Tellefsens hjemmeside »

Kjetil Bjerkestrand

er musiker, arrangør, komponist og produsent. Han har spesialisert seg på møtet mellom det klassisk uttrykket og det «rytmiske». Han har komponert musikk til spillefilmer, teaterstykker, historiske spill (bl.a. Herregårdsspillet i Larvik) og musikken til alle Ivo Caprinos supervideograf-filmer. Han har komponert flere større konsertverker, og i fjor presenterte han et requiem (Sabat Mater) med bl.a. Arve Tellefsen (fiolin) og Live Maria Roggen (vokal). Kjetil Bjerkestrand har vært arrangør og musiker for en rekke internasjonalt kjente musikere, vi nevner Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, A-ha, Ole Edvard Antonsen, Sissel Kyrkjebø og mange andre.

Frode Alnæs,

en av Norges beste gitarister var først og fremst jazzgitarist, men har også markert seg som låtskriver og komponist. I tillegg til å ha skrevet alle låtene til bandet Dance With A Stranger, har han skrevet musikk for en rekke andre artister og komponert flere bestillingsverk til festspill og festivaler. Han har også skrevet den verdenskjente «Vitae Lux», som bl.a. Sissel Kyrkjebø har sunget. Han beveger seg i flere sjangre og bryter gjerne musikalske grenser. Han grunnla og drev i mange år en musikkfestival i Kristiansund og har også komponert operaen «Donna Bacalao» for operaen der. Hans soloforestilling «Min dans med strenger» gikk for fulle hus med terningkast 6 landet rundt i 2018.

Håkon Kornstad

er jazzmusiker (saksofonist), komponist – og opera-tenor! Han har en helt egen sjanger i møtet mellom jazz og klassisk musikk. Aftenposten skriver i en anmeldelse: «Banebrytende skjønnhet. Hudløst, imponerende og himmelsk vakkert.» Håkon Kornstad hadde en strålende jazzkarriere bak seg, men trengte en pause og tok en tur til USA. Der ble han invitert med på en operaforestilling i The Metropolitan Opera. Etter det var det ingen vei tilbake for Kornstad. Han begynte å drømme om å bli operasanger og søkte Operahøgskolen i en alder av 32 år. Og kom inn! I tillegg til solokonserter med saksofon og sang, leder han sitt eget ensemble, der opera møter jazz på en helt ny måte.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen

har, tross sin unge alder, en lang og imponerende bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring ved Horten Kulturskole og ble 10 år gammel tatt opp som elev ved Barratt Due Musikkinstitutt. I seks år hadde hun undervisning med professor Aage Kvalbein. I tillegg har hun studert med professor Frans Helmerson i flere år. Hun har en Bachelor fra Norges Musikkhøgskole og tok Master ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Frida Fredrikke har vunnet priser og stipendier både nasjonalt og internasjonalt og har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland. Vi nevner Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic og Gøteborg Symfoniorkester. Frida Fredrikke jobber som solocellist i Bergen filharmoniske orkester og som førsteamanuensis på Griegakademiet. I tillegg jobber hun som frilans med base på Østlandet. Hun er også fast gruppeleder i strykeorkesteret Ensemble Allegria.

Jie Zhang

regnes som en av de mest lovende solopianister i Norge i dag. Foreldrene ga henne et elektronisk keyboard da hun var tre år gammel, og siden har hun traktert tangentene. Piano startet hun med som femåring. Hun tok eksamen ved musikkonservatoriet i Shanghai med glimrende resultater, takket nei til et stipend for videre studier i USA og flyttet heller til Norge. Da var hun bare 19 år gammel. Her studerte hun ved Norges Musikkhøgskole under professor Håvard Gimse. Etter en periode som utvekslingsstudent ved Hochschule für Musik und Theater i Hamburg, fortsatte hun sine studier i Norge, primært med professor Leif Ove Andsnes som hans eneste student. Hun fullførte høyere studier som solopianist i 2011. Hun har vunnet en rekke prestisjetunge priser, både nasjonale og internasjonale, har spilt med alle de viktigste symfoniorkestre i Norge og spilt på konserter fra Kina i øst til New York i vest, fra Svalbard i nord til Italia i sør. Med sopranen Elizabeth Norberg-Schulz var hun solist på høyfjellsscenen «Ved Rondane» (Rondablikk) i 2004. I 2019 fikk hun Statens kunstnerstipend for to år.

Ellen Andrea Wang

spiller bass, synger og komponerer. Hun vokste opp i en musikalsk familie og startet med å spille klassisk fiolin hos Rolf Bækkelund. Hun ble etter hvert lei av fiolinen, og da hun som 16-åring var inne i en strykeinstrumentbutikk i Praha sammen med sin far, sa hun: «Jeg skulle ikke bare kjøpe meg en kontrabass, da?» Merkelig nok syntes faren det var en god ide, og siden har hun aldri sett seg tilbake. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole med master i utøvende/improvisasjon. I 2009 startet hun bandet Pixel, som høstet strålende kritikker i både inn- og utland. De vant UK Music Video Awards for musikkvideoen og komposisjonen «Call Me» som er skrevet av Wang. I 2013 startet Wang et nytt band i eget navn og mottok stor internasjonal oppmerksomhet. Ellen Andrea Wang har turnert kloden rundt med store artister, og The Guardian har kåret henne til en av verdens fem beste unge kvinnelige jazzmusikere. Hun er svært ettertraktet som musiker og har spilt med store artister, den største er kanskje Sting på Olympia i Paris i 2016!

Rune Arnesen

er en av Norges mest erfarne trommeslagere. Han har spilt med artister som Lars Fredrik Beckstrøm, Ketil Bjørnstad, Steinar Albrigtsen, Grethe Svensen, Jonas Fjeld, Rick Danko, Eric Andersen, Elisabeth Andreassen, Frode Alnæs og Åse Kleveland. Han har satt sitt spor på og deltatt på utallige plateutgivelser, både med de før nevnte artistene og mange, mange andre. Vi nevner bare noen få: Ole Edvard Antonsen, Sissel Kyrkjebø, Bjørn Eidsvåg, Silje Nergaard, Ketil Bjørnstad, Annbjørg Lien, Elisabeth Andreassen. Øystein Sunde, Carola, Secret Garden…..

Utøvere 2018:

Arve Tellefsen. Portrett. Foto.
Arve Tellefsen, fiolin.
Christian Ihle Hadland. Portrett. Foto.
Christian Ihle Hadland, piano.
Christian Wallumrød. Portrett. Foto.
Christian Wallumrød, piano.
Martin Hatlo. Portrett. Foto
Martin Hatlo, bassbaryton.
Lina Johnson. Foto. Portrett.
Lina Johnson, sopran.
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen. Portrett. Foto.
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello.

 

Utøvere 2017:

Arve Tellefsen. Portrett. Foto.
Arve Tellefsen, fiolin.
Aksel Rykkvin. Portrett. Foto.
Aksel Rykkvin, sopran
Atle Sponberg. Portrett. Foto.
Atle Sponberg, fiolin.
Sveinung Bjelland. Portrett. Foto.
Sveinung Bjelland, klaver.
Per Arne Glorvigen. Portrett. Foto.
Per Arne Glorvigen, bandoneon.
Ann-Helen Moen. Portrett. Foto.
Ann-Helen Moen, sopran.
Kjell Berulfsen
Torkjell Berulfsen, konferansier.

 

Utøvere 2016:

 

Arve Tellefsen. Portrett. Foto.
Arve Tellefsen, fiolin.
Henning Sommero. Portrett. Foto.
Henning Sommero, klaver og orgel.
John Pål Inderberg. Portrett. Foto.
John Pål Inderberg, saksofon.
Eva Stalheim. Portrett. Foto.
Eva Stalheim, strykekvartetten FEMM.
Maria Angelika Carlsen, strykekvartetten FEMM.
Marthe Husum. Portrett. Foto..
Marthe Husum, strykekvartetten FEMM.
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen. Portrett. Foto.
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, strykekvartetten FEMM.
Rakkestuten blandakor. Foto.
Rakkestuten blandakor med dirigent Jørn Odén Evensen.

 

Utøvere høstkonserten 2015:

 • Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello
  Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello.
 • Marianne Folkestad Jahren, sopran
  Marianne Folkestad Jahren, sopran.
 • Natallia Papova, klaver
  Natallia Papova, klaver.
 • Sara Rose Angelique Övinge, fiolin
  Sara Rose Angelique Övinge, fiolin.

Utøvere sommeren 2015:

 • Charlie Siem
  Charlie Siem, fiolin.
 • Christian Hundsnes Grøvlen
  Christian Hundsnes Grøvlen, klaver.
 • Knut Erik Sundquist
  Knut Erik Sundquist, kontrabass

  Utøvere 2014:

   

 • Arianna Savall og Petter Udland Johansen
  Arianna Savall og Petter Udland Johansen.
 • Miquel Angel Cordero
  Miquel Angel Cordero.
 • Knut Erik Sundquist
  Knut Erik Sundquist, kontrabass.
 • Gunnar-Flagstad
  Gunnar Flagstad, klaver.
 • Oktett Alegria
  Oktett Alegria.
 • Maria Angelica Carlsen
  Maria Angelica Carlsen.
 • Eva Camilla Eikaas Stalheim
  Eva Camilla Eikaas Stalheim
 • Emilie Heldal Lidsheim
  Emilie Heldal Lidsheim
 • Oda Gihle Hilde
  Oda Gihle Hilde
 • Marthe Grimsrud Husum
  Marthe Grimsrud Husum
 • Einar Kyvik Bauge
  Einar Kyvik Bauge
 • Frida Fredrikke Waaler Wærvågen
  Frida Fredrikke Waaler Wærvågen
 • Knut Buen
  Knut Buen
 • Morten Røhrt
  Morten Røhrt
 • Tom André Kårvik
  Tom André Kårvik

Utøvere 2013:

Utøvere 2012:

 • Aage KvalbeinAage Kvalbein
 • Håvard GimseHåvard Gimse
 • Marianne Folkestad JahrenMarianne Folkestad Jahren
 • Vebjørn AnvikVebjørn Anvik
 • Joakim RøbergshagenJoakim Røbergshagen

Utøvere 2011:

 • Kåre ConradiKåre Conradi
 • Kjetil BjerkestrandKjetil Bjerkestrand
 • Stian Barsnes-SimonsenStian Barsnes-Simonsen
 • Mari EriksmoenMari Eriksmoen
 • Sveinung BjellandSveinung Bjelland

Utøvere 2010:

 • Nidarosdomens GuttekorNidarosdomens Guttekor
 • Tine Thing HelsethTine Thing Helseth
 • Håvard Gimse – foto: John AndresenHåvard Gimse
 • Knut BuenKnut Buen
 • Knut BuenCecilie Schilling og Morten Bjørgan

Utøvere 2009:

 • Nidarosdomens GuttekorNidarosdomens Guttekor
 • Håvard Gimse – foto: John AndresenHåvard Gimse
 • KNMMKongelige Norske Marines Musikkorps
 • Martin Eidsgaard HatloMartin Eidsgaard Hatlo

Utøvere 2008:

 • Trond GudevoldTrond Gudevold
 • Oslo StrykekvartettOslo Strykekvartett
 • Håvard Gimse – foto: John AndresenHåvard Gimse
 • Fredrik Schøyen SjølinFredrik Schøyen Sjølin
 • Marianne Folkestad AasMarianne Folkestad Aas
 • KNMMKongelige Norske Marines Musikkorps
 • Elizabeth Norberg-SchulzElizabeth Norberg-Schulz
 • Gjøril SongvollGjøril Songvoll
 • Nina GravrokNina Gravrok
 • Siv Oda HagerupsenSiv Oda Hagerupsen

Utøvere 2007:

 • Kongelige Norske Marines MusikkorpsKongelige Norske Marines Musikkorps
 • Larvik KantoriLarvik Kantori
 • Andreas LjonesAndreas Skeie Ljones, fiolin og hardingfele
 • Rune TyldenRune Tylden, klaver
 • Silvia MoiSilvia Moi, sopran
 • Klikk her for å gå til Sveinung Bjellands hjemmesideSveinung Bjelland, klaver

Utøvere 2006:

 • Birgitte ChristensenBirgitte Christensen, sopran
 • Vebjørn AnvikVebjørn Anvik, klaver
 • Elisabeth Dingstad Elisabeth Dingstad, fiolin
 • Lars Erik ter JungTelemark Kammerorkester med fiolinisten og dirigenten Lars Erik ter Jung
 • Øystein Otneim TorpØystein Otneim Torp, bratsj
 • Frida Fredrikke Waaler WærvågenFrida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello
 • Aage KvalbeinAage Kvalbein, cello

Utøvere 2005:

 • Haavard GimseHåvard Gimse, klaver
 • Tine Thing HelsethTine Thing Helseth, trompet
 • Kristian LindbergKristian Lindberg, klaver
 • Mari Silje SamuelsenMari
  Silje Samuelsen, fiolin
 • Håkon SamuelsenHåkon Samuelsen, cello
 • Daria TzhaikovskayaDaria
  Tzaikovskaya, klaver

Utøvere 2004:

 • Ragnhild Heiland Sørensen, sopran
 • Einar Steen-Nøkleberg, klaver
 • Kåre Nordstoga, orgel
 • Øystein Baadsvik, tuba