Om oss

Vakker musikk i vakre omgivelser!

Musikalske lykkestunder

Stiftelsens ambisjon er å skape en årlig tradisjon for konserter med klassisk musikk fremført av musikere på høyt, profesjonelt nivå og slik sett gi publikum mulighet til å oppleve musikalske lykkestunder som bare levende fremførelser kan gi.

I samarbeid med Arve Tellefsen og anført av Kåre Christoffersen påtok en håndfull ildsjeler i Stavern seg på frivillig basis å starte det hele. Og støtten fra sponsorene – den er kort sagt selve forutsetningen for at konsertene kan gjennomføres på et kvalitetsnivå vi alle ønsker.

Samarbeidspartnere:

Ildsjelene

Arve Tellefsen
Arve Tellefsen
Kåre Christoffersen
Kåre Christoffersen
Trond H. Bergan
Trond H. Bergan
Jon Kåre Brekke
Jon Kåre Brekke

 

KAMMERMUSIKK GJENNOM 25 ÅR 

(1994-2019)

Ofte er det slik at når man setter i gang noe, så får det ringvirkninger.  «Glade dager i Stavern» var godt i gang da Kåre Christoffersen fikk den glitrende idéen at kanskje Stavern kunne få til enda noe mer og noe litt annerledes. Han hadde god kontakt med Erik Hansen (informasjonsdirektør i Aftenposten), som igjen hadde god kontakt med Arve Tellefsen. Det førte til at Arve Tellefsens årlige konserter ble utvidet til en kammermusikkfestival. Vi ser litt stort på det og regner de innledende konsertene som kammermusikkfestivalens spede begynnelse. 

Kåre Christoffersen fikk med seg flere på laget (Trond H. Bergan, Inger Marie Holten Gulvik og Siri Robak) – og sammen dannet de det første styret i stiftelsen Kammermusikk i Stavern. 

Senere har det vært litt utskifting i styret, og i jubileumsåret består styret av Jon Kåre Brekke (leder), Kåre Christoffersen, Trond H. Bergan og Lill Bjørvik. Kunstnerisk leder i alle år har selvfølgelig vært Arve Tellefsen. 

Logoen vår henfører til Fredriksvern Verft og dets historiske omgivelser. Her er avholdt utallige konserter opp gjennom årene – både utendørs og innendørs, noe som gir en perfekt ramme rundt kammermusikken og innbyr til gode opplevelser for publikum. 

«Arve Tellefsens talentpris til ung utøver fra Vestfold» er blitt delt ut årlig siden 2005. Vi har vært så heldige at i tillegg til prisbeløp (sponset av DNB) har vi fått et trykk av Carl Nesjar til prisvinneren. 

I begynnelsen varte festivalen et par-tre dager. Den er ikke blitt så mye lenger, men dagene er blitt mer innholdsrike. I tillegg til mer tradisjonelle konserter har vi hatt uformelle konserter med Musikk, mat og vin siden 2012. 

«Kammermusikkurs for strykere og pianister fra 13-20 år» ble til i 2016 etter initiativ fra Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Endre Lindstøl (Larvik kulturskole), under Kammermusikk i Staverns paraply. Det har vært en dristig idé rent økonomisk, men det har vist seg å bli en suksess både rent kunstnerisk og ikke minst sett fra deltakernes side. 

I 2017 tok vi også et par friske initiativ. For første gang inviterte vi publikum til å få med seg soloppgang fra Minnehallen og møte til konsertstart klokken 4 om morgenen. Utrolig, men sant: det ble dundrende vellykket. 

Vi startet også en venneforening det året. Vi håper og tror at denne har livets rett. 

Året etter prøvde vi oss på fjordtur med musikk. Her ble været for tøff match for Arve Tellefsens fiolin, så konserten måtte deles i to, én del med musikk og én med fjordtur. 

Samme år, 2018, forsøkte vi oss også med hjemme-hos-konseptet. En konsert i et vanlig hjem. Det konseptet er nok kommet for å bli. 

Nytt av året er en konsert spesielt beregnet på barn. Det er noe vi har tenkt på lenge, og i år så lot det seg realisere. Vi er svært spente på mottagelsen. 

25 år er ingen anselig alder, men det borger for kvalitet når publikum kommer tilbake år etter år. Kammermusikk i Stavern har utviklet seg gjennom årene, og kammermusikkdagene vil fortsette å gjøre det. Kammermusikkfestivalen gir bredde til sommerbyen Stavern og har betydning for hele Larvik.