Sommerkurs

Sommerkurset tar midlertidig opphold

Barn som spiller på instrumenter. Foto

Sommerkurset lagt til Kammermusikk Stavern velger å ta et midlertidig opphold. Hovedårsaken er at vi ønsker å videreutvikle konseptet vårt for å bli enda dyktigere og mer unike – med tydelig fokus på et tett samarbeid mellom Kammermusikk i Stavern og Sommerkurset.

Alle tidligere deltakere, og nye, er hjertelig velkommen til å søke seg inn på kurset sommeren 2021.

Mer informasjon om kurset og påmeldingsinformasjon vil bli lagt ut i november 2020.

 

 

Mesterlig ungdom!

Kammermusikkurs i Stavern 3.–7. juli 2019

Sommerkurs for strykere og pianister fra 13–20 år

Sommeren 2019 er det fjerde året vi har gleden av å invitere til Kammermusikkurs i Stavern! Kurset er en unik mulighet for unge strykere og pianister fra Vestfold og resten av landet til å fordype seg inn i den fantastiske kammermusikk-verdenen. Eksisterende kammermusikkgrupper kan melde seg på og de resterende deltakerne vil bli delt inn i grupper og tilsendt repertoar på forhånd. Det blir undervisning i kammermusikk hver dag, og kurset avsluttes med en konsert der alle deltakerne deltar søndag 7.juli kl.13:00 i Kommandantboligen på Fredriksvern Verft i Stavern.

Gå til søknadsskjemaet

Veiledere fra øverste hylle:

Årets kammermusikkærere er: Natallia Papova, klaver, Liv Hilde Klokk, fiolin, Sara Övinge, fiolin, Ada Meinich, bratsj og Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello.

Fiolin mesterklasse:

Tradisjon tro holder Arve Tellefsen mesterklasse for fire av fiolinistene ved kammermusikkurset. Arve Tellefsen er en fiolinist av teknisk briljanse, og det er hans unike varme og vibrerende tone og hans lidenskapelige intensitet som har gjort ham anerkjent og elsket over hele verden. Hans evne til å fengsle og kommunisere med publikum gjør ham til en av verdens fremste fiolinister. (http://www.arvetellefsen.no/bio.html)

Fiolinister som ønsker mesterklasse med Arve Tellefsen, er deltaker i en kammermusikkgruppe under sommerkurset, og må sende inn lydfil for å bli antatt til mesterklassen – sommerkurs@kammermusikk.no

Mesterklassen med Arve vil være åpen for publikum, og vi anbefaler alle å få det med seg. Han deler historier han har opplevd gjennom tidene og lærer bort flere triks han har i ermet.

Klaver mesterklasse:

Årets pianomester er selveste professor Liv Glaser. Liv Glaser er et begrep for norske musikkelskere. Hun har turnert Norge og Skandinavia på kryss og tvers og gitt konserter i Europa, Midtøsten og Asia. Liv Glaser har undervist ved Norges Musikkhøyskole fra starten i 1973, ble Professor i 1994 og er fremdeles knyttet til institusjonen som timelærer. Hun har gitt kurser og mesterklasser hjemme og ute, og vært jurymedlem i nasjonale, nordiske og internasjonale konkurranser. I sitt virke som utøver og med sin undervisning har hun bidratt sterkt til en økt interesse for hammerklaver og for klassisk-tidlig-romantisk oppføringspraksis.(https://www.griegminuttforminutt.no/artister/liv-glaser/)

Deltakerne ved Klaver mesterklasse får min. 3 individuelle timer á 45 min og deltakelse på de andre felles aktivitetene, i tillegg til et pianokurs i samspill og akkompagnement med Natallia Papova.

Pianokurs med Natallia Papova:

Hver dag samtidig med strykernes felles kammermusikk, vil Natallia Papova holde et pianokurs for pianistene ved Klaver mesterklasse. En innføring i akkompagnement og flerhendig samspill.

Felles kammermusikk:

Strykerne ved kurset får spille et kammermusikkverk sammen med lærerne. Dette øves daglig og fremføres på avslutningskonserten.

Improvisasjonskurs:

Kjetil Bjerkestrand er en av årets festivalartister og skal i år holde improvisasjonskurs for deltakerne. Kjetil Bjerkestrand er en norsk pianist/keyboardist, komponist, arrangør og plateprodusent, og har skrevet og arrangert musikk til mange kjente artister, i tillegg til filmer og TV-serier. I improvisasjonskurset får Kjetil Bjerkestrand endelig muligheten til å lære klassiske musikere å løsrive seg fra notepapiret og lage musikk uten noter.

Dette mini-kurset er åpent for alle instrumentalister, også de som ikke deltar på resten av kammermusikkurset. Ved interesse, kontakt oss på sommerkurs@kammermusikk.no

Workshop med Charlie Siem:

Charlie Siem er også en av festivalartistene under Kammermusikk i Stavern, og han har sagt ja til å holde Workshop under Kammermusikkurset! Her får deltakerne mulighet til å stille spørsmål og bli bedre kjent med Charlie og hans liv som verdenskjent fiolinist.

Kursinfo

Undervisningen vil foregå på Larvik kulturskole hver dag.

Oppmøte onsdag 3. juli fra kl 10:00 i kurslokale – Larvik Kulturskole,  Hammergata 15, 3264 Larvik – se i kart

Åpningskonsert med kursets lærere – Onsdag 3.juli kl.11:00

AvslutningskonsertSøndag 8.juli kl.13:00 i Kommandantboligen på Fredriksvern Verft.

Overnatting: Mulighet for overnatting på Politihøyskolens kurs og øvingssenter i Stavern (https://www.phs.no/jko/

Aldersgrense: 16 år uten tilsyn av foreldre

Kursavgift: 3800,- pr deltaker (inkl. kost/losji og billetter til aktuelle festivalkonserter)

Søknadsfrist

Søknadsfrist:  15.  mars 2019 – Fyll ut søknadsskjemaet nederst på denne siden

Kursansvarlige

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, sommerkurs@kammermusikk.no, tlf: 99169035

Rektor Endre Lindstøl, endre.lindstol@larvik.kommune.no, tlf: 92803677

P1900895_Plakat_og_flyer (1

Søknadskjema Sommerskole 2019fiolinbratsjcellokontrabasspiano

JaNei

JaNei
vegetar m/u fisklaktoseintolerantglutenallergikerIngen matallergier

JaNei (NB! 16-årsgrense uten foresatte. Deltakere mellom 16 og 18 år må sende skriftlig samtykke fra foresatte)

JaNei

JaNeiJaNei

JaNei

Vennligst legg ved bilde og CV/Biografi med informasjon om lærested, utdanning og andre relevante opplysninger.
Liten video-/lydfil (gjelder kun for pianister til Klaver mesterklasse og til fiolin mesterklasse.
Vedlegg sendes til sommerkurs@kammermusikk.no

Total kursavgift: kr 3.800 inkl. kost, losji og billetter til to av festivalens konserter.
Har du mulighet til å bo privat; kursavgift: 2.800.

Søknadsfrist: 15. mars 2019 – Påmeldingen er bindene. Vi gjør oppmerksom på at faktura vil bli sendt ut etter påmeldingsfristens utløp. Eventuell gyldig avmelding før 1. juni refunderes i sin helhet. Senere avmelding ser vi oss dessverre nødt til å ikke å refundere i sin helhet. (Vi refunderer 60% av innbetalt beløp)